iancic

Fostă profesoară de vioară la Liceul de Artă Dinu Lipatti din Pitești timp de câteva decenii, perioadă în care a pregătit zeci de viitori mari instrumentiști, Gabriela Iancic s-a stins din viață în dimineața zilei de vineri 14 iunie. Mulți dintre violoniștii pregătiți de Elena Iancic sunt acum în orchestre importante din țară și de peste hotare.

 

Elena Iancic a fost de asemenea o foarte apreciată profesoară de padagogie muzicală.

 

”Muza mea din Panteonul Muzicii culte a zburat spre alte dimensiuni spirituale. O somitate în arta pedagogiei muzicale și un desăvârșit profesor de vioară ne-a parasit trupește. Am învățat multă muzica de la Domnia Sa, iar întâlnirile, în ultimul an, cu Dumneaei erau aproape zilnice, timp în care învățam, învățam și iar învățam muzică”, spune tenorul Sorin Nițu, fost elev al profesoarei Gabriela Iancic.

 

Gabriel Iancic, băiatul profesoarei Elena Iancic, este un apreciat inginer de aviație, fiind de peste 20 de ani stabilit în Canada, la Toronto.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.