teatruDe câțiva ani, spectacolele de calitate și cu săli pline realizate la Teatrul Al. Davila din Pitești atrag numeroase ecouri pozitive din toată țara. Drept urmare, Teatrul Al. Davila a fost invitat în această lună și în iunie la trei festivaluri internaționale de profil la Suceava, Buzău și Reșița.

În perioada 18-19 mai, Teatrul Al. Davila, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Argeș, va participa la Festivalul Internațional „Zilele Teatrului Matei Vișniec 2024” din Suceava, a cărui ediție este axată pe tema Diplomația culturală.

În același context, al participării la festivaluri din țară, artiștii piteșteni au dat curs invitației Teatrului “George Ciprian” din Buzău de a fi prezenți, în data de 27 mai, la Festivalul BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU. Secțiunea oficială este dedicată spectacolelor care pun în scenă cele mai frumoase povești de dragoste din marea dramaturgie.

La ambele festivaluri Teatrul Davila participă cu spectacolul Proștii sub clar de lună de Teodor Mazilu, în regia artistică a lui Felix Alexa, producție a acestei stagiuni prezentată cu succes și la alte festivaluri de gen, precum cel de la Băilești, orașul natal al lui Amza Pellea.

Periplul teatral se va încheia la Festivalul Internațional de Teatru „NEW WAVE”, organizat de Teatrul de Vest din Reșița, unde, în 22 iunie, Teatrul „Alexandru Davila” este invitat cu spectacolul ABSOLVENTUL, regia Vlad Massaci, adaptare de Terry Johnson, un text bazat pe romanul lui Charles Webb și scenariul filmului de Calder Willingham și Buck Henry, prin aranjament special cu StudioCanal, produs inițial pe scena din Londra și Brodway de John Reid și Sacha Brooks.

Teatrele care se respectă organizează festivaluri de specialitate în care prezintă atât propriile producții, cât și pe cele ale altor teatre invitate.

Iar faptul că Teatrul Al. Davila e o instituție culturală de prim rang se reflectă și prin faptul că în perioada 28 mai-2 iunie va găzdui a XXVII-a ediție a Festivalului Internațional al Teatrului de Studio.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.