tronos

 

Vineri 26 aprilie, cu începere de la ora 18.30, la Biserica Micești va fi un concert excepțional, cu două grupuri cu adevărat deosebite. Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, Sectorul Cultural și Comunicații Media din cadrul Arhiepiscopiei Argesului și Muscelului organizează vineri 26 aprilie, de la ora 18.30, în biserica parohiei Micești, un concert de muzică psaltică și pricesne susținut de Grupul psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale, condus de părintele arhidiacon Mihail Bucă și Grupul vocal Glasul Arhanghelului condus de doamna profesoară Andreea Urs. Intrarea este liberă.

Foarte activ și implicat în acțiuni importante și benefice pentru comunitate, preotul Florin Păcioianu de la Biserica Micești este cel care a avut o contribuție esențială în organizarea acestui concert-eveniment pentru județul Argeș. Părintele Păcioianu a dezvăluit pentru FinanciarPress.ro cum a reușit să organizeze acest concert deosebit și cum s-a născut ideea Grupului vocal Glasul Arhanghelului, al cărui fondator este.

 

Povestea specială a Grupului de copii Glasul Arhanghelului

 

glasul

 

”Este a doua colaborare pe care copiii de la Glasul Arhanghelului o au cu părintele Mihail Bucă, în decembrie 2023 au avut un concert la Casa Sindicatelor, cu sala arhiplină. În urma concertului caritabil, aproape 12.000 de euro au fost donați Spitalului de Pediatrie din Pitești pentru renovarea etajului 7. Părintele Mihail Bucă, cel care conduce și grupul Tronos, ne-a încurajat să facem acest cor de copii și la Micești. Denumirea de Arhanghel a fost inspirată și de la dânsul, îl cheamă Mihail. Părintele Bucă a venit de mai multe ori la Biserica Micești, ne leagă o veche prietenie și așa s-au născut colaborări frumoase. Grupul vocal Glasul Arhanghelului este activ de trei ani și jumătate și are în jur de 70 de copii, majoritatea din zona Micești. Concertul din 26 aprilie va fi un moment unic, vor fi prezenți 1.000 de oameni”, a declarat preotul Florin Păcioianu pentru FinanciarPress.ro.

Grupul psaltic „Tronos” al Catedralei Patriarhale este cel mai cunoscut grup de muzică bizantină de la noi din ţară

Sub conducerea dirijorului şi fondatorului său, părintele arhidiacon Mihail Bucă, protopsaltul Catedralei Patriarhale, grupul a susţinut concerte pe multe scene muzicale, în catedrale şi biserici din ţară şi străinătate, precum și în diverse instituții culturale din România (Ateneul Român, Opera Națională din București și Cluj, Sala Palatului, Palatul Parlamentului etc.).

Pe lângă activitatea liturgică şi misionară, este implicat în dezvoltarea şi promovarea muzicii bizantine pe teritoriul ţării noastre, prin emulația ce a produs-o în rândul tinerilor şi grupurilor de muzică bizantină de la noi. Grupul psaltic ”Tronos” a primit Ordinul Sanctus Stephanus, din partea Preafericitului Părinte Patriarh DANIEL, în anul 2013, iar dirijorul grupului, părintele Arhidiacon Mihail Bucă a primit Ordinul Sfinţilor Martiri Brâncoveni în anul 2014; Ordinul Sfântului Ioan Gură de Aur în anul 2016, precum și Ordinul Maica Domnului Rugătoarea în anul 2022, pentru întreaga activitate misionară.

De-a lungul anilor, Grupul psaltic ”Tronos” a imprimat mai multe compact-discuri şi două dvd-uri şi a primit aprecieri pentru sonoritatea specifică, aparte, asigurată de glasuri de o pătrunzătoare forță de vibrație şi o nobilă cantabilitate.

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.