rizeaÎncepute acum aproape patru ani, lucrările de reabilitare pentru casa celebrei luptătoare anticomuniste Elisabeta Rizea din Nucșoara merg cu dificultate, și asta pentru că este nevoie de sume mari pentru toate lucrările, mai precis câteva zeci de mii de euro.

Anul trecut, Cătălin Nedelcu, un apreciat profesor de istorie din Argeș, a lansat pe platforma sprijina.ro o campanie pentru restaurarea casei Elisabeta Rizea. În urma lăudabilei campanii s-au strâns peste 15.000 de lei.

De câteva săptămâni, profesorul Cătălin Nedelcu a avut o nouă inițiativă lăudabilă, lansând, tot pe sprijina.ro, o nouă campanie de strângere de fonduri.

”Lucrarea pe care şi-a propus echipa să o realizeze în 2023 a fost refacerea acoperişului. În 1931 când a fost construită casa, aceasta a fost acoperită cu ţiglă de Jimbolia. Anul trecut am reuşit cu ajutorul donatorilor, cărora le suntem recunoscători, să strângem suma de 15.105 lei. Nu a fost însă suficientă şi, de aceea, planul s-a schimbat pentru anul 2024, când ne propunem să strângem o sumă de bani pentru refacerea şi restaurarea faţadei. Venim din nou în faţa dumneavoastră, cu rugămintea de a ne ajuta să ducem visul Elisabetei Rizea mai departe”, spune profesorul Cătălin Nedelcu.

Până luni 25 martie s-a strâns suma de 9.115 lei din cei 25.000 de lei preconizați a fi strânși.

Donaţiile vor intra în contul Asociaţiei Elisabeta Rizea, înfiinţată de Bogdan Vârvoreanu, strănepotul lui Gheorghe și Elisabeta Rizea.

Iată și linkul unde puteți face donații pentru o cauză cu adevărat specială:

https://www.sprijina.ro/cauze/cer-casa-elisabeta-rizea-din-nucsoara-1?fbclid=IwAR2H6t-ajQXrcPZG08BQU2MuKf5P_DOOWRHGueZVRZjcBdcY5E4LgknCZhY

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.