arnauti

 

În această săptămână, doi profesori argeșeni, Claudiu Neagoe (Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, Centrul Universitar Pitești) și Cătălin Drăghici (Asociația Historia Renascita) vor realiza, în fața a zeci de studenți sibieni de la specializarea Istorie a Universității Lucian Blaga, o reconstituire istorică inedită a unor aspecte de natură militară din "epoca fanariotă". Cei doi profesori vor afla în mod direct cine anume au fost arnăuții, cum erau ei organizați, ce veșminte și ce tipuri de arme au purtat.

Historia Renascita activează ca asociație de reconstituire istorică începând din 2016, și abordează ca reconstituire istorică, printre altele, perioada antichității autohtone, mai precis aspecte ale civilizației dacice în perioada regalității până la războaiele daco – romane ( sec II BC – sec. II AC) și cucerirea regatului dac condus de Decebal de către Traian.

Asociația Historia Renascita a acumulat o bogată experiență pe reconstituirea antichității autohtone, participând în ultimii șapte ani la peste 100 de evenimente importante din România și Europa.

Scopul asociației Historia Renascita este unul prin excelență educativ, încercând să prezinte aspectele istoriei vechi autohtone cât mai echilibrat și obiectiv, în acord cu informațiile din izvoarele istorice și din zona de cercetare științifică – istorică și arheologică.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.