poenariFinanţată cu fonduri de la Uniunea Europeană, restaurarea cetăţii lui Vlad Ţepeş de la Poenari a demarat în iulie 2022 și avea ca termen de finalizare 31 decembrie 2023. Numai că lucrările vor fi finalizate cu șase luni întârziere, adică până pe 30 iunie 2024. Iar motivul este unul tehnic și justificat. Mai precis, este vorba de reabilitarea turnului de la intrare. Inițial, se stabilise desfacerea unei centuri a turnului. Numai că, după discuții cu proiectantul, s-a stabilit că această soluție nu este adecvată deoarece risca să cadă turnul. În schimb, s-a ales soluția unor injectări speciale în turnul de la intrare, după cum ne-au confirmat reprezentanții Consiliului Județean Argeș.

Ca măsură de precauție, CJ Argeș a ales ca reabilitarea să fie încadrată în rândul proiectelor nefinalizate, cu termen maxim până la finalul lui 2024. Dacă nu s-ar încadra în acest termen, banii eligibili ar putea fi pierduți. Însă constructorul estimează că în cel mult șase luni toată reabilitarea va fi finalizată.

Valoarea totală a contractului de proiectare și execuție lucrări este de 20,1 milioane lei cu TVA, din care proiectarea a costat 1,2 milioane lei, asistența tehnică din partea proiectantului - 190.400 lei, iar execuția propriu-zisă a lucrărilor se ridică la 18,7 milioane lei.

Lucrările de restaurare a fortăreței lui Vlad Țepeș acoperă suprafaţa de 1.897 metri pătrați, incluzând aici suprafaţa construită a cetăţii şi calea de acces pietonală existentă.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.