varodi

Unul dintre cei mai apreciați regizori români și angajat la Teatrul Al. Davila din Pitești din 1991, unde a fost o scurtă perioadă și manager, Matei Varodi a fost premiat luni 4 decembrie la Teatrul Național I.L. Caragiale Bucureşti, în cadrul celei de a IV-a ediţii a Galei de decernare a Premiilor „Rinocerul”. Matei Varodi a fost premiat cu Diploma de Onoare pentru întreaga activitate regizorală în teatrul românesc. Amfitrionul evenimentului a fost criticul teatral, prozatorul și poetul Dinu Grigorescu, acesta având numai cuvinte de laudă la adresa regizorului Matei Varodi. Trebuie spus că Matei Varodi a regizat printre numeroase spectacole și piesa ”Ulii nu se țin în colivie”, scrisă chiar de Dinu Grigorescu, în stagiunea 2014-2015 a Teatrului Al. Davila din Pitești.

Matei Varodi are o carieră impresionantă în teatru, întinsă de-a lungul a peste 47 de ani. Iar fiica sa Miruna Varodi îi calcă pe urme, fiind un valoros scenograf.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.