catedralaLa începutul acestui an, reprezentanții Casei Regale a României anunțau că rămășițele Principilor Mircea și Nicolae, al doilea și respectiv ultimul copil al Reginei Maria și al Regelui Ferdinand, vor fi aduse pe 15 noiembrie la Necropola Regală de la Curtea de Argeș. Informația a fost confirmată în repetate rânduri și de către Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

Numai că săptămâna trecută s-a decis ca aducerea rămășițelor celor doi Principi să fie amânată. ”S-a amânat aducerea rămășițelor pentru o dată ulterioară pe care o va hotărî Casa Regală”, a precizat pentru FinanciarPress.ro arhimandritul Caliopie Ichim.

Contactați de FinanciarPress.ro pentru a spune motivul amânării, reprezentanții Casei Regale nu au oferit vreo explicație, spunând doar că vor anunța când se va stabili o dată oficială.

În prezent, la Noua Catedrala Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş îşi dorm somnul de veci patru membri ai Familiei Regale a României: Regele Carol al II-lea, Regina Elena, Regele Mihai I şi soția sa, Ana de Bourbon-Parma. În pronaosul mănăstirii Curtea de Argeș sunt îngropați Regele Carol I, Regina Elisabeta, Regele Ferdinand I şi Regina Maria.

Principele Nicolae a fost al doilea fiu al cuplului Ferdinand-Maria, iar Mircea a fost mezinul cuplului Ferdinand-Maria), pietrele tombale fiind terminate de mai bine de un an.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.