tablou carol

Găzduit de Vila Florica de la Ștefănești, Muzeul Național ”Brătianu” și-a îmbogățit în această săptămână colecția de exponate deosebite cu trei obiecte unicat donate de către o familie iubitoare de istorie, familie ce în ultimii ani a făcut și alte donații.

”Donatorii au dorit ca numele lor reale și complete să rămână necunoscute. Cei doi donatori au făcut acum încă o donație Muzeului Național Brătianu: un tablou original cu Regele Carol I și cu Regina Elisabeta, o oglindă Bidermeier care, încă din timpul evenimentului, și-a găsit locul în ”Odaia Vizirului”, și actul original de sfințire al Bisericii de la Curtea de Argeș”, spune Mihai Alexandrescu, directorul Muzeului Național ”Brătianu”.

La Muzeul Național ”Brătianu” sunt zeci de obiecte ce au aparţinut familiei Brătienilor, multe dintre ele provenind de la Muzeul Goleşti. Un exponat deosebit este tocul folosit de către Ion C. Brătianu la Congresul de pace de la Berlin din 1878. Este tocul cu care a semnat actul ce consfinţea independenţa României.

Construirea casei de la Florica a început în 1858, când Ion C. Brătianu s-a căsătorit cu Pia Pleşoianu, iar noua familie și-a stabilit căminul la ţară.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.