liceeni_argeseni.jpg

Asociația pentru Promovarea Libertății de Informare în Comunitate va derula până la sfârșitul anului curent un nou proiect de educație non-formală care se va adresa tinerilor liceeni din orașele Pitești, Topoloveni și Ștefănești, dar și din comunele Vedea și Mozăceni.

Derulat cu sprijinul OMV Petrom, proiectul, denumit ”Tinerii argeșeni – viitori ambasadori argeșeni”, va include sesiuni interactive la care tinerii, participanți din cele 5 comunități, vor primi informații și îndrumare în diferite domenii de actualitate cum ar fi public speaking, social media, platforme de design grafic, oportunități europene.

Obiectivul proiectului este de a îmbunătăți viața tinerilor din localitățile menționate prin creșterea șansei acestora la o educație de calitate și facilitarea integrării lor pe piața muncii locale sau europene, prin dezvoltarea competențelor lor digitale, sociale și de comunicare.

În cadrul atelierelor de dezvoltare personală și profesională, peste 400 de tineri vor fi familiarizați cu conceperea și livrarea unui discurs public, crearea de imagini și prezentări pentru rețelele sociale și vor învăța cum să caute și să acceseze diferite oportunități europene legate de parcursul educațional și de carierele lor viitoare.

Prin organizarea unui Concurs de Oratorie, participanții vor avea ocazia să pună în aplicare ceea ce vor învăța în cadrul atelierelor. La concurs vor participa cei mai implicați tineri din comunitățile menționate anterior, cele mai bune 3 expuneri urmând a fi premiate.

 În cadrul proiectului va fi realizat în format tipărit și Ghidul interactiv ”Comunicarea – cheia succesului”, de care vor beneficia peste 200 de tineri din comunitățile menționate, care va conține atât noțiuni teoretice de bază cât și teste practice despre comunicare.

Proiectul se va finaliza cu acțiuni inițiate de Cluburile Tinerilor Ambasadori în bibliotecile publice sau școlare partenere din Pitești, Vedea, Topoloveni, Mozăceni și Ștefănești, care vor fi dotate cu materiale necesare pentru viitoare activități în vederea susținerii dezvoltării personale a tinerilor din comunitățile deservite.

„Proiectul va fi derulat în colaborare cu Primăria Topoloveni, Liceul Teoretic ”Ion Mihalache” Topoloveni, Biblioteca Orășenească din Topoloveni, Primăria Mozăceni, Liceul Tehnologic Mozăceni și Biblioteca Comunală Mozăceni, Primăria Ștefănești, Liceul Tehnologic ”Dinu Brătianu” Ștefănești, Centrul Cultural Ștefănești și Biblioteca Orășenească Ștefănești, Primăria Vedea și Liceul Tehnologic Vedea, Liceul Tehnologic ASTRA din Pitești.

Pentru mai multe detalii despre proiectele noastre, ne puteți contacta pe adresa de e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., persoană de contact Ionela NEȚ, președinte APLIC„ transmit reprezentanții Asociației pentru Promovarea Libertății de Informare în Comunitate.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.