epingeacAbsolventă a Colegiului Național ”Zinca Golescu” din Pitești, Alina Epîngeac are o carieră strălucită în lumea teatrului. Aceasta este teatrolog şi critic de teatru, doctor în Teatru şi Artele Spectacolului și lector Departament Studii Teatrale la UNATC I. L. Caragiale.

A absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale“ Bucureşti, Licenţă – Teatrologie – Management Cultural şi Jurnalism Teatral (2010) şi Master – Teatrologie – Management şi Marketing Cultural (2012). Este membru al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru, Secţia Română – Teatrologie.

Alina Epîngeac a fost secretar literar la Teatrul Mic din Bucureşti (2012–2015), Cretive Manager al Theatre Arts Group (2015-2016) şi redactor al revistelor Yorick (2012-2019) şi Amfiteatru (2019-2021). A colaborat la revistele Clipa şi BeWhere! şi în prezent ecolaborator al revistelor Timpul şi Teatrul azi.

Este co-autoare a albumului aniversar „Teatrul Mic. 50 de an”, iar în 2020 a publicat volumul „Manipularea prin teatru. Criză – Creaţie – Catharsis”.

Alina Epîngeac a fost membru în juriul a numeroase festivaluri de teatru, iar în 2017 şi 2022 a făcut parte din Juriul de selecţie al Galei UNITER şi în 2021 a fost membru în Juriul Final al Galei.

În 2016 a fost nominalizată în cadrul Galei UNITER pentru Premiul pentru Critică de Teatru.

În prezent este lector universitar doctor al Departamentul de Studii Teatrale la UNATC „I.L. Caragiale” Bucureşti, titulară a cursurilor de Spectacologie şi Teoria şi practica presei scrise.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.