catedrala

Începute în primăvara lui 2009, lucrările la Catedrala Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș vor fi finalizate până în luna decembrie, după cum au precizat pentru FinanciarPress.ro oficiali din cadrul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului. Începută acum câțiva ani, pictura interioară a catedralei este finalizată. În această toamnă vor începe lucrările de pictură la Necropola Regală, unde sunt îngropați Regele Mihai, Regina Ana, Regele Carol al II-lea și Regina Elena.

Necropola regală are 16 locuri de veci pentru membrii Casei Regale a României și arhiepiscopii Argeșului și Muscelului.

Proiectul ridicării unei catedrale arhiepiscopale și regale a început după o discuție avută de Arhiepiscopul Calinic acum peste 15 ani cu Regele Mihai și Regina Ana. Familia Regală își dorea o necropolă pentru că în vechea biserică de la Curtea de Argeş nu mai era loc și pentru alte morminte.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.