sinagoga-pitesti.jpgFilialele Pitești și Râmnicu Vâlcea ale Uniunii Artiștilor Plastici din România, în parteneriat cu Comunitatea Evreilor Pitești, cu Asociația Culturală D.G. Kiriac și cu Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea organizează, în cadrul proiectului „Sinagoga Pitești – spațiu cultural alternativ”, expoziția de artă contemporană ARMONIE.

vernisaj-armonie-sinagoga.jpg

Proiectul, inițiat de Asociația Culturală D.G. Kiriac și de Comunitatea Evreilor Pitești,  cuprinde o stagiune de concerte, spectacole de teatru și expoziții de artă contemporană, menite să includă Sinagoga Pitești în circuitul cultural al orașului, să atragă donații și sponsorizări pentru renovarea clădirii  (monument istoric aflat într-un stadiu avansat de degradare), precum și pentru achitarea cheltuielilor aferente realizării stagiunii.

‼Expoziția „ARMONIE” va reuni lucrări ale artiștilor filialelor din Pitești și Râmnicu Vâlcea ale UAP din România, urmând a fi inaugurată luni, 10 iulie 2023, la ora 17ꓽ00, în spațiul interior al Sinagogii Pitești. Echipa curatorială este constituită din artiștii Gheorghe Dican , Stela Maria Lucici și Mara Diaconu și din criticul de artă Gabriela Popescu.

În deschiderea expoziției, Corala Kiriac  va oferi, în colaborare cu Ana Maria Jinaru, un recital de poezie.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.