biserica domneasca

Unul dintre cele mai valoroase lăcașe de cult din sudul României, Biserica Domnească din Curtea de Argeș va fi restaurată cu fonduri europene. După cum au precizat reprezentanții Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului pentru FinanciarPress.ro, la ora actuală este în analiză și în curs de aprobare proiectul DALI. Devizul lucrării și lucrările defalcate ce vor fi executate vor putea fi cunoscute după jumătatea lunii martie. Se știe deja că se vor reface pictura murală, precum și turnul de poartă și fosta clopotniță.

Biserica Domnească din Curtea de Argeș a fost ctitoria lui Basarab I (1310 - 1352), fiind terminată în anul 1352. Biserica este unul din cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii românești medievale, fiind cea mai veche ctitorie voievodală din Țara Românească. Picturile murale interioare, deosebit de valoroase, au fost realizate în perioada 1364-1369.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.