dulcan ciureaDuminică 12 martie, cu începere de la ora 12, sala de conferințe Diamond Ballroom de la Hotelul Ramada din Pitești va găzdui un dublu eveniment editorial de excepție. Doi români cu minți strălucite, neurochirurgul Vlad Alexandru Ciurea și neurologul și savantul Dumitru Constantin Dulcan vor lansa cărțile „Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor” și „Calea Vindecării. Pacea dintre inimă și minte”.

Volumul ”Calea Vindecării. Pacea dintre inimă și minte” este un dialog revelator purtat de către Dumitru Constantin Dulcan (argeșean la origini) cu jurnalista Florentina Fântânaru, un dialog pe parcursul căruia reputatul neurolog pune esența cercetărilor sale de-o viață, oferind cititorilor sfaturi practice pentru o viață trăită în armonie, cu bucurie și sănătate. În lumea noastră tot mai încrâncenată, tot mai măcinată de boli și suferință, Profesorul Dumitru Constantin Dulcan ne invită să descoperim cheia vindecării în interiorul nostru, acolo unde se ascunde o adevărată comoară de resurse pusă în noi de Univers.

Noțiunile de medicină, biologie, fizică cuantică și psihologie se împletesc în răspunsurile oferite de profesorul Dulcan, ghidându-ne pe calea vindecării, calea întoarcerii spre interior, spre emoțiile și gândurile care ne definesc umanitatea. Pentru a păși pe această cale, trebuie doar să devenim conștienți de puterea incredibilă a gândurilor noastre de a ne transforma pe noi și lumea în care trăim.

Reputatul neurolog şi psihiatru Dumitru Constantin Dulcan, profesor universitar, s-a dedicat studierii domeniului conştiinţei, iar cărţile sale s-au vândut în sute de mii de exemplare.

Ca autor de cărţi, Dumitru Constantin Dulcan a devenit foarte cunoscut odată cu publicarea volumului „Inteligenţa materiei“, un best-seller al anilor `80. În cartea sa revoluţionară pentru mentalitatea acelor vremuri, profesorul Dulcan îndrăznea să vorbească despre entitatea care, mai presus de tot, pune în lucruri o ordine firească, dar încă neînţeleasă de noi. Şef la Catedra de Neurologie şi Neuropsihosomatică de la Universitatea Titu Maiorescu Bucureşti din 2013, dr. Dumitru Constantin Dulcan s-a dedicat studierii domeniului conştiinţei, despre care spune ferm convins că timpul îl va confirma.

 

Cărțile lui Dumitru Constantin Dulcan au schimbat viziunea știută despre Univers

 

dulcan 01

La lansările de carte ale profesorului Dumitru Constantin Dulcan este mereu coadă la autografe FOTO: Diana Iordache

 

În „Inteligenţa materiei”, carte lansată în urmă cu patru decenii şi ce a uimit comunitatea ştiinţifică românească, autorul a demonstrat cu argumente ştiinţifice că, dincolo de toate lucrurile vizibile, concrete, există un câmp de energie şi lumină. Profesorul universitar doctor Dumitru Constantin Dulcan este autorul unui număr mare de monografii, tratate, lucrări şi cărţi de o mare valoare ştiinţifică, dar şi de eseistică. Volumul său „Inteligenţa materiei“, un best-seller căutat şi astăzi, a fost distins cu premiul pentru filosofie „Vasile Conta“ al Academiei Române în 1992. Este membru al unor prestigioase societăţi ştiintifice naţionale şi internaţionale, autorul unor brevete de invenţii, titular al unor importante cursuri universitare, precum şi deţinător a numeroase premii ştiinţifice şi literare obţinute în ţară şi în străinătate.

Prin studiu intens şi din experienţele sale, Dumitru Constantin Dulcan a îndrăznit să caute, de-a lungul existenţei sale, răspunsuri despre om şi Univers în teritorii ale cunoaşterii încă neexplorate. Distinse cu premii şi vândute în sute de mii de exemplare, cărţile sale au schimbat viziunea ştiută despre Univers, punând pe gânduri o întreagă comunitate ştiinţifică.

În „Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor”, profesorul Vlad-Alexandru Ciurea - specialist în neurochirurgie, oferă publicului larg recomandări pentru a ne păstra mintea limpede într-o lume tot mai agitată. Reputatul medic a înființat Departamentul de Cercetare în Neuroștiințe al Spitalului Clinic „Bagdasar-Arseni”, a condus și a fost implicat în aproape 20 proiecte de cercetare naționale și internaționale. Vlad Alexandru Ciurea a realizat peste 23.000 de mii de operații pe creier, din care jumătate la copii. A fost președintele Societății de Neurochirurgie din România timp de 8 ani (două mandate). Din 7 ianuarie 2013 lucrează în cadrul Spitalului Sanador,[6] unde în prezent este Șef Secție Neurochirugie și Director Științific. Din 2 februarie 2022 este membru de onoare al Academiei Române

Mai trebuie spus că intrarea la evenimentul editorial de duminică 12 martie de la Hotelul Ramada Pitești se face în urma achiziției volumelor care vor fi disponibile atât online, cât și în cadrul evenimentului, în limita locurilor disponibile.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.