ambasador china simona bucuraOrașul Mioveni are o relație excepțională de colaborare cu China de mai mulți ani. O colaborare ce dă constant rezultate în plan cultural, al sănătății, precum și în plan administrativ. Iar acest lucru s-a văzut și vineri 25 noiembrie, cu ocazia vernisajului expoziției de artă tradițională ”China”, o expoziție găzduită de Muzeul Județean Argeș. O expoziție ce reprezintă o incursiune impresionantă în cultura și tradițiile ancestrale ale poporului chinez. 

Peste 100 de exponate pot fi văzute în această expoziție specială. Exponatele au fost donate Primăriei Mioveni de Centrul Cultural al Districtului Chaoyang din Beijing și vor reprezenta o expozitie permanentă a culturii chineze din România. Și cum la Mioveni nu este un spațiu expozițional, exponatele vor fi date în custodie Muzeului Județean Argeș. Centrul Cultural Mioveni și Primăria Mioveni au o lungă colaborare cu acest Centru Cultural din Beijing, unde anual, ansamblul Plai de Dor participă timp de două săptămâni în luna februarie la festivitățile organizate de Anul Nou Chinezesc - Chaoyang Spring Festival.

Iar la vernisajul expoziției a fost prezent chiar Excelența Sa Han Chunlin, ambasadorul Chinei în România, ce a făcut o vizită de două zile în Argeș. O dovadă în plus a faptului că Argeșul are o importanță deosebită pentru China.

Alături de ambasadorul Chinei, la vernisaj au fost prezenți Ion Georgescu – primarul orașului Mioveni, deputatul Simona Bucura-Oprescu, Adrian Bughiu – vicepreședintele CJ Argeș, precum și zeci de invitați.

”Această expoziție va permite mai multor oameni să înțeleagă cultura tradițională chineză. Între orașul Mioveni și China sunt strânse relații de colaborare”, a declarat ambasadorul Han Chunlin.

Un discurs special, foarte bine documentat și argumentat, a avut deputatul Simona Bucura-Oprescu. ”Muzeul Județean Argeș este o poartă de cunoaștere între România și China prin expoziția vernisată. România este poarta de intrare a Chinei în Uniunea Europeană. Iar orașul Mioveni este poarta de intrare a Chinei în Argeș”, a spus deputatul Simona Bucura-Oprescu.
Mai trebuie spus că Asociația ChinaRo a fost intermediarul în organizarea vizitei ambasadorului Chinei și a expoziției vernisate la Pitești.

expo china 02expo china

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.