sorin nituNu mai fusesem de ceva timp la un concert la Filarmonica Pitești. Iar la finalul săptămânii trecute am revenit la Filarmonică. Pentru că mi se făcuse dor de muzică și pentru că aflasem de mai multe zile că protagonistul unui recital cameral special de canzonette, barcarole și romanțe va fi chiar fostul meu coleg de bancă din liceu, tenorul Sorin Nițu. Știam că de câțiva ani este foarte pasionat de muzică la alt nivel, urmând mai multe cursuri în acest sens cu profesioniști de prim rang în domeniu. Student în primul an al Facultății de Pedagogie Muzicală a Universității Pitești (la clasa canto clasic a profesoarei Camelia Clavac), Sorin Nițu a urmat și cursuri de masterclass la Opera Națională București sub îndrumarea tenorului Lucian Corchiș. De asemenea, a studiat cu sopranele Monica Scurtu, Veronica Anușca, mezzosoprana Andra Bivol Costea și bassul Ion Grigorescu.

Însă nu îl văzusem vreodată pe Sorin în vreun concert. Și curiozitatea inerentă era foarte mare. Iar la recital surpriza a fost totală în cel mai bun sens. Filolog ca formație și un apreciat traducător, Sorin Nițu a demonstrat cu brio la finalul săptămânii trecute că e important și minunat să îți urmezi pasiunea și inima. Oricând și oriunde. Timp de mai bine de o oră, Sorin a arătat numeroșilor spectatori prezenți cum se trăiește, cum se respiră și cum se iubește muzica cu adevărat. Din toată inima. Prin toți porii. Pasiune, simțire și artă. Emoție și simțire. Așa cum trebuie trăită și viața. Inflexiuni ale vocii impecabil lucrate. Și totul în condițiile în care lucrările muzicale interpretate au fost unele pe cât de frumoase, pe atât de dificile, fie că a fost vorba de ”Non ti scordar di me”, de ”Tu ca nun chiagne” ori de ”O sole mio” și ”Santa Lucia”.

Alături de Sorin Nițu, și pianistele Andreea Dionisie, Miruna Covreag, Daria Albei și Maria Vlădulescu au fost la înălțime.

Iar la final, spectatorii au aplaudat minute în șir un recital cu adevărat special. Un recital cu o intensitate interpretativă admirabilă. Un recital cameral ca o poveste-lecție de viață și de pasiune. Și, la cum a fost seara de la Filarmonica Pitești, sunt sigur că pentru Sorin Nițu vor urma în anii următori numeroase alte concerte memorabile și multe, multe aplauze.

sorin nitu 01

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.