denisaMembră a Uniunii Scriitorilor din România și o poetă plină de farmec și erudiție, Denisa Popescu a avut zilele trecute o plăcută surpriză. Cinci dintre poeziile sale, au fost traduse și publicate în franceză în prestigioasa revistă literară online ”Lettres Capitales”. O revistă ce anul trecut a fost recompensată cu prestigiosul premiu parizian Rive Gauche pentru cea mai bună revistă literară online. Poeziile au fost traduse de către criticul literar și traducătorul Dan Burcea.

Absolventă a Facultății de Drept de la Universitatea din București, Denisa Popescu a debutat în presă în 1994, cu poezii, reportaje și eseuri, în suplimentul literar-artistic Săgetătorul al cotidianului Argeșul. Denisa Popescu a moderat sute de lansări de carte, vernisaje de artă plastică și mese rotunde. În perioada octombrie 2001 – decembrie 2004, a activat ca redactor, respectiv redactor-șef adjunct la Revista Argeș.

Din martie 2006, lucrează la Biblioteca Județeană Argeș ”Dinicu Golescu”, unde a realizat volumul omagial Silvestru Voinescu – un destin asumat, carte dedicată fostului director al instituției, poet, prozator, membru al U.S.R., volumul și filmul de prezentare ale Bibliotecii Județene Argeș - 130 de ani de lectură publică în Pitești. A organizat și a moderat numeroase ediții ale Salonului Cărții Argeșene. Din iunie 2007 este membră a Uniunii Scriitorilor din România. Denisa Popescu a publicat mai multe volume de poezie foarte apreciate.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.