filarmonica-dirijor.jpgFilarmonica Pitești organizează joi, 20 octombrie, de la ora 19.00, în sala „Simfonia”, un concert simfonic cu program integral Beethoven. La pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice se va afla Tiberiu-Dragoș Oprea, solista serii fiind pianista Alexandra Segal.
În program: Ludwig van Beethoven –„Concertul pentru pian și orchestră Nr. 3, Op. 37” și „Simfonia Nr. 5, Op. 67”.
Născut într-o familie de muzicieni, Tiberiu-Dragoș Oprea este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master. În prezent, este prim-dirijor al Filarmonicii Pitești, fiind cofondator al instituției, în 2007. Este invitat permanent al Orchestrei de Cameră Radio, Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, al Filarmonicii „George Enescu” din București, al filarmonicilor din Timișoara, Râmnicu-Vâlcea, Ploiești, Bacău, Craiova, Oradea, Brașov, Cluj-Napoca, Arad.
Născută la Kiev (Ucraina), pianista Alexandra Segal a studiat la Școala de Muzică „Buchmann-Mehta” și Universitatea de Muzică „Franz Liszt” din Weimar, în prezent continuându-și studiile la Universitatea de Muzică și Arte Spectacolului din Graz. Laureată a numeroase concursuri internaționale, este și câștigătoarea Premiului I al Concursului Internațional de Pian „George Enescu” din București. A cântat, ca solistă, cu orchestre din din S.U.A., Germania, Franța, Italia, Spania, Israel, România, Austria, Polonia, Croația, Ucraina și a colaborat cu dirijori de prestigiu ca Avi Ostrowsky, Yoav Talmi, Kensho Watanabe și Vag Papian. Este în premieră la Filarmonica Pitești.
Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 40 de lei și 30 de lei, în funcție de categoria locului. Un bilet pentru pentru elevi și studenți este 10 lei, respectiv 7,50 lei, iar pentru pensionari, 20 de lei, respectiv 15 lei.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.