simfonie 01”Niciodată toamna nu fu mai frumoasă...”, spunea Tudor Arghezi într-o binecunoscută poezie. Parafrazându-l, după câteva ore de stat printre flori în Parcul Lunca Argeșului, pot spune fără ezitare că niciodată primăvara nu a fost mai frumoasă ca în această perioadă la Pitești. Grație ideii primarului Cristian Gentea de a muta ”Simfonia Lalelelor” în Parcul Lunca Argeșului, zona a devenit începând de vineri 15 aprilie mai mult decât o oază de verdeață, o oază de frumos, cu mii de culori și zeci de mii de flori. Cel mai mare parc natural din România amenajat cu fonduri europene (are 24 de hectare) a devenit Paradisul Florilor. În Parcul Lunca Argeșului au fost plantați 60.000 de bulbi de lalele, dintre care 30.000 din soiul Tulipa Pitești. În Parcul Lunca Argeșului sunt în această perioadă nu mai puțin de 50 de soiuri de lalele și 20 de soiuri de orhidee. Un rol important în reușita acestei expoziții l-a avut Diana Idoraș din cadrul Salpitflor Green.

idoras

simfonie 02

Peste 100 de expozanți din toată țara au amenajat standuri de unde vizitatorii pot cumpăra flori. Iar bucuriile florale nu se opresc aici. 31 de unități de învățământ din Pitești au amenajat grădini cu flori foarte creative. Copiii au și ei spații special amenajate, inclusiv un Dino Park cu nu mai puțin de 40 de exponate. Scena unde sâmbătă vor concerta Smiley și Theo Rose este deja pregătită. Tot în cadrul ”Simfoniei Lalelelor” au fost amenajate zeci de standuri cu produse tradiționale, de la preparate culinare până la ii.

Iar animația atât de frumoasă ce a început de vineri în Parcul Lunca Argeșului nu are cum să nu te molipsească pozitiv. Mii de de copii, părinți și bunici, tineri pe biciclete împodobite cu lalele, multe zâmbete, mult soare, multe flori. O atmosferă ce poate rivaliza fără probleme cu aceea a oricărui parc din Europa de Vest.

simfonia 04

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.