- Friday, 25 February 2022
- Written by FINANCIARPRESS.RO
- Hits: 875
Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 28 februarie - 4 martie 2022, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita a 30% din capacitatea sălii, cu respectarea condițiilor sanitare în vigoare:
Cenaclul „Armonii Argeșene”, coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români - Filiala Argeș, scriitorul dr. Adrian Mitroi, luni, 28 februarie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Dezbaterea cu tema „Adolescența, între certitudine și incertitudine”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Adolescență, entuziasm, libertate și înțelepciune”, coordonat de profesorul de filosofie și poetul George Badea,
având-o invitată pe poeta Ioana Daniela Chițescu, eveniment care va avea loc luni, 28 februarie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“Viața adolescentului este condamnată să se manifeste pe un nisip mișcător, pe un pământ cutremurat deseori, și, ceea ce este de-a dreptul paradoxal, existența sa nu-i deloc pe placul sinelui său ce-și caută cu febrilitate identitatea, rămânând în câmpul zbaterii conflictuale cu toată lumea din preajma sa! Granița, aproape imperceptiblilă, dintre certitudine și incertitudine este albia preferată a adolescentului ce nu se vrea ghicit și catalogat, mai ales de generația adultă… Ce are pretenția, de multe ori absurdă, că ea le știe pe toate și, pe deasupra, mereu are dreptate!” sunt considerațiile lui George Badea.
Lansarea cărții de poezie cu titlul „Diminețile Iubirii”, de Raluca Hana Sandu, eveniment editorial care va avea loc marți, 1 martie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“Volumul meu de debut se numește <Diminețile Iubirii>… De ce diminețile iubirii? De ce DIMINEAȚĂ? De ce IUBIRE? Mă veți întreba… Pentru că întotdeauna mi-am dorit să privesc și să înțeleg lumea cu inima mea… Pentru că viața e frumoasă în doi, pentru că IUBIREA ESTE CEL MAI DE PREȚ DAR DE LA DUMNEZEU, pentru că mă încăpățânez să o iau de la capăt în fiecare zi, cu bucurie, cu încredere, cu speranță, cu IUBIRE, cu fiecare bătaie de inimă… Pentru că fără toate acestea am fi atât de săraci… atât de goi pe dinăuntru… Iar diminețile sunt taina sufletului, clipele cele mai dragi, în care totul miroase a răsărit de soare, a bucurie, a iubire divină… Și pentru că astăzi pot spune cu tot sufletul: DA, cred în dimineți senine, în IUBIRE și în Oameni buni!”, este mesajul autoarei, absolventă a Facultății de Litere și Istorie a Universității Pitești, profesoară de limba și literatura română și de limba și literatura engleză.
Dezbaterea cu tema „Educație și Cultură în rândul copiilor și tinerilor”, în cadrul proiectului sub genericul „Aveți Cuvântul!”, coordonat de publicistul Valentin Uruc, avându-i invitați pe prof. dr. Cristiana Sima, președintele Consiliului de Administrație al Colegiului Ecologic „Alexandru Ionescu”, și pe prof. dr.
Constantin Vărășcanu, istoric, eveniment care se va desfășura miercuri, 2 martie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Dezbaterea cu tema „Nucul”, în cadrul proiectului „Armonie și stil de viață”, coordonat de dr. ing. Adina Perianu, cercetător horticol și promotor cultural, avându-l invitat pe dr. ing Cristian Marin de la Institutul Pomicol Mărăcineni, eveniment care va avea loc miercuri, 2 martie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
„Abordăm cultura nucului din România și din lume. Cele mai importante culturi de nuc pentru fructe și lemn din România sunt la Hunedoara - în zona Geoagiu, la Târgu-Jiu, Iași, Argeș și Vâlcea. Țări cu tradiție în cultura nucului sunt: Statele Unite ale Americii, Franța, Turcia, Bulgaria și România. Iar invitatul meu, dr. ing.
Cristian Marin, se ocupă de fondul de germoplasmă de nuc, având în lucru un proiect european. Numai la Institutul Pomicol Mărăcineni sunt în studiu 104 genitori de nuc”, precizează Adina Perianu.
Lansarea cărții cu titlul „Procesele Reeducării. 1952-1960”, de Mircea Stănescu, eveniment editorial coordonat și moderat de scriitorul Jean Dumitrașcu, joi, 3 martie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“În cadrul proiectului cultural-educativ <Evocări>, va avea loc lansarea volumului
<Procesele reeducării. 1952-1960>, publicat recent de către istoricul Mircea Stănescu. După ce a publicat patru volume despre reeducarea de la Pitești, istoricul Mircea Stănescu vine cu o abordare nouă, cea a proceselor reeducării, pentru că și acestea au existat. Deși nu atât de formale, unii torționari fiind executați, regimul comunist încerca să-și spele mâinile, dând vina tocmai pe cei care i-au executat orbește ordinele! Alături de mine l-am invitat pe cel mai bun cunoscător al Experimentului Pitești, prof. univ. dr. ing. Ilie Popa, organizatorul Simpozionului
<Experimentul Pitești. Reeducarea prin tortură>, pentru a vorbi despre această inedită carte”, ne declară Jean Dumitrașcu.
Dezbaterea cu tema “Conversație despre eșec și frică vs putere și succes”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală „Povestea înseamnă emoție”, coordonat de Ana Ionescu, trainer de dezvoltare personală, story teller, content writer, vineri, 4 martie, de la ora 12.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“Vom discuta despre puterea lui <Nu pot> și ce înseamnă să fii liber și mai ales când ești cu adevărat liber. Mă uit în jurul meu și privesc cu detașare ce înseamnă libertatea pentru alții. Toți ne-o dorim, toți vorbim despre ea. Însă, când vine, jocul se schimbă”, spune Ana Ionescu.
Popular Articles
- Most read
Publicitate