Pitesti-Moldova.jpegPiteștiul de aici și Piteștiul de dincolo de Prut se întâlnesc de Ziua Națională!

Știați că avem frați piteșteni peste Prut? Piteștiul moldovean este situat în Beștemac, raionul Leova, în partea de sud-vest a Republicii Moldova, geografic, pe aceeași axă cu orașul Vaslui. 

La invitația municipalității piteștene, de 1 Decembrie, primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, și primarul localității Pitești, Vasile Moraru, vor participa împreună la manifestările oficiale prilejuite de Ziua Națională. Oaspeții din Republica Moldova sosesc în 29 noiembrie pentru a fi alături și de sărbătoarea religioasă a Sfântului Andrei, protectorul României, din 30 noiembrie. 

Cu acest prilej, marți, 30 noiembrie, de la ora 17:00, la Filarmonică, ansamblul folcloric „Țărăncuța” din Republica Moldova - localitatea Pitești va face parte din spectacolul dedicat sărbătorii naționale, alături de Ansamblul Folcloric „Zavaidoc” și de Grupul Folk „P620”. Intrarea va fi liberă, în limita a 30% din capacitatea sălii, cu respectarea măsurilor sanitare în vigoare (certificat verde, mască de protecție).

Spectacolul va fi transmis live, pe ecranul din Piața Primăriei și pe paginile de Facebook ale municipalității.

După manifestările oficiale din data de 1 Decembrie, în jurul orei 11:00, cei doi primari vor avea o întâlnire informală la Primăria Pitești, la care sunt invitați și reprezentanții mass media. Va fi cel mai bun prilej ca edilii celor două comunități să interacționeze, să se cunoască mai bine și să întărească relațiile de fraternitate.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.