fagaras festÎn perioada 6-8 august, în satul Sboghiţeşti din comuna Nucşoara va avea loc a II-a ediţie a Făgăraş Fest, un altfel de festival organizat de Fundaţia Conservation Carpathia şi ProPark-Fundaţia pentru Arii Protejate.

 

Făgăraş Fest promite să fie un „festival comunitar sustenabil, fără scop patrimonial, o experiență inedită în România, rezultatul unei bunei colaborări între două organizații de mediu și comunitatea locală, o invitație pentru a aduce oamenii împreună, ca susținători ai Munților Făgăraș și ai ariilor protejate din România”, precizează organizatorii. Nu putea lipsi de la festival un târg cu bunătățuri locale preparate de producători locali. Veți găsi cu siguranță brânzeturi proaspete, produse apicole, gogoși și clătite, ceaune fierbinți, gemuri, zacuști, murături, siropuri.

 

La Făgăraş Fest vor fi evenimente pentru toate vârstele şi toate gusturile, de la ateliere de ţesut şi ateliere culinare, până la tururi culturale Elisabeta Rizea, spectacole de teatru de păpuşi şi excursii pe urmele zimbrilor. Muzica bună la ediţia din acest an vine de la Vinyl, Rum, Tapas & Wine, o firmă specializată în organizarea de concerte speciale. În timpul zilei de sâmbătă 7 august, cei prezenţi la Făgăraş Fest vor putea asculta mixurile UFe & Nipple's Delight, iar cu JAZÚ vor dansa imediat ce se lasă seara.

 

După cum spun reprezentanţii Conservation Carpathia, „Făgăraș Fest celebrează Natura și Oamenii ce trăiesc la poalele munților Făgăraș. Evenimentul face parte din inițiativa Fundației Conservation Carpathia și a ProPark – Fundația pentru Arii Protejate de a promova unicitatea și frumusețea zonelor naturale din România și de a atrage atenția asupra importanței protejării celor mai întinse păduri sălbatice de pe continent, în beneficiul oamenilor și al naturii. Dar și de a ajuta comunitățile locale să găsească soluții pentru producerea și promovarea produselor locale de calitate și păstrarea acestui peisaj rural deosebit”.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.