ieA devenit o constantă fericită în ultima vreme ca centrul civic al oraşului Mioveni să fie animat şi acolo să se organizeze evenimente de neuitat. Aşa a fost şi miercuri 23 iunie, când Ziua Universală a Iei, ce se sărbătoreşte anual pe 24 iunie, a fost marcată în avans în cadrul unui eveniment special organizat de către Primăria Mioveni şi Centrul Cultural Mioveni. Sute de copii şi de angajaţi ai instituţiilor publice au venit îmbrăcaţi în ii, au dansat, au vizitat o expoziţie de costume tradiţionale româneşti sau au participat la un atelier special de creaţie. La rândul lor, cursanții Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești și ai Clubului Copiilor din Mioveni au încântat numeroasa audienţă prezentă cu foarte multe surprize.

„Este un eveniment pe care îl promovăm cu drag în fiecare an. Noi promovăm constant tradiţiile populare româneşti. Consider că este important ca toţi oamenii din România să promoveze portul popular şi tradiţiile. Ne bucurăm că au venit mulţi oameni la eveniment dedicat la Mioveni Zilei Iei”, spune Alin Călinescu, directorul Centrului Cultural Mioveni.  

ziua iei

port_mioveni.jpg 

 

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.