- Monday, 17 May 2021
- Written by Andreea Vlad
- Hits: 1611
Sfintele Sărbători Pascale au adus mare bucurie în două dintre bibliotecile publice de pe raza județului Argeș: Biblioteca Publică Rucăr și Biblioteca Orășenească Topoloveni. Pe lângă celelalte 8 biblioteci din zona de sud a României, acestea au primit câte o imprimantă 3D, donate de CEZ Group, în parteneriat cu Fundația Progress, în cadrul proiectului CODE Kids România.
Proiectul CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice a fost lansat în anul 2017 și are ca scop crearea unei mișcări de coding și ȘTIM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative.
Obiectivul acestei acțiuni este de a sprijini copiii din cluburile de programare de la bibliotecile publice locale din Rucăr și Topoloveni, să dezvolte proiecte STEM, utilizând imprimarea tridimensională. Pe de altă parte, imprimantele 3D au rolul de a transforma bibliotecile publice în centre de inovație pentru întreaga comunitate. Dispozitivele performante au fost amplasate în biblioteci și vor fi la dispoziția cetățenilor.
”Când ne gândim la viitor și educație, ne vin în minte generațiile actuale de elevi care interacționează cu noile tehnologii, care experimentează, care își pun ideile în practică și sunt mici inventatori. Prin modulul 3D Printing pe care îl dezvoltăm în cluburile CODE Kids, aducem creația și inovația mai aproape de copiii din mediul rural. O idee care se naște în mintea lor poate lua acum forma unui obiect, prin proiectarea ei cu ajutorul imprimantelor 3D. Ne dorim să-i întâlnim pe acești copii peste câțiva ani în domenii precum arhitectura, medicina, electronica sau robotica, să învețe să folosească inteligent tehnologia și, de ce nu, să aibă propriile afaceri de imprimare tridimensională”, precizează Ovidiu Ana, Director de Dezvoltare Fundația Progress.
“Ne bucurăm că suntem parte din cadrul proiectului. Lumea digitală ne oferă tuturor, mici și mari, avantajele comunicării, jocului, învățării mai atractive și interactive, informației, planificării, ușurinței îndeplinirii multor task-uri zilnice. Studiile arată că toți copiii învață la viteze uluitoare atunci când folosesc și tehnologia”, susține Mihaela Penaru, coordonator județean, Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș.
Popular Articles
- Most read
Publicitate