otilia ipekNăscută la Piteşti în 1967 şi stabilită în Turcia din 1991, Otilia Rădulescu Ipek face carieră în lumea muzicii clasice, fiind o foarte apreciată soprană la Opera din Istanbul (din 2000) şi profesoară de canto din 2007 la Conservatorul din Istanbul. De-a lungul carierei, Otilia Rădulescu Ipek, căsătorită cu tenorul Turgut Ipek, a interpretat roluri memorabile în opere celebre, de la Violetta în Traviata lui Verdi până la contesa Almaviva în Nunta lui Figaro.

Otilia Rădulescu Ipek a concertat în oraşul natal în 2008, cu ocazia unui spectacol susţinut la Filarmonica din Piteşti. 

Mai trebuie spus că înainte de decembrie 1989 Otilia Rădulescu Ipek a făcut carieră şi în muzica uşoară. În vara lui 1989 a cucerit Trofeul Festivalului Mamaia 1989 cu piesa „Românie“, a compozitorului Temistocle Popa, pe care o interpretase în duet cu Daniel Iordăchioaie.

La Piteşti, Otilia Rădulescu Ipek a absolvit şcoala şi liceul, făcând cursuri de canto la Şcoala Populară de Artă din Piteşti cu profesoara Cornelia Voica, iar din 1986 a cântat câţiva ani la secţia de estradă a Teatrului Al. Davila, condusă pe atunci de compozitorul şi dirijorul Dumitru Lupu. În acei ani a fost colegă cu artişti importanţi precum Ileana Şipoteanu, Daniel Iordăchioaie sau Gabriel Dorobanţu. În 1987 a obţinut premiul al III-lea la Interpretare la Festivalul de la Mamaia.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.