costin oprea byronVineri 13 noiembrie se împlinesc cinci ani de când s-a stins din viaţă la Londra la doar 37 de ani piteşteanul Costin Oprea (foto, al doilea din stânga), unul dintre cei mai talentaţi chitarişti români şi care a făcut istorie cu trupa byron. Absolvent al Colegiului Naţional I.C. Brătianu din Piteşti şi al Facultăţii de Drept din Bucureşti, Costin Oprea a compus zeci de piese valoroase şi a cântat cu trupa byron până în 2012. Printre cei care îl apreciau mult, alături de fostul său coleg Dan Byron, se numărau muzicieni de top precum Alexandra Uşurelu sau Bobby Stoica, un alt piteştean care a făcut carieră în muzică.

Într-o postare scrisă în aprilie 2016 pe pagina sa oficială, Dan Byron, solistul trupei byron, îşi amintea de începuturile prieteniei şi colaborării cu Costin Oprea: „Am fost impresionat de Costin, era puștan ca și mine, dar părea că se născuse cu chitara în brațe”.

Şi tot în postarea din aprilie 2016, scrisă cu patru zile înainte de un concert omagial organizat în memoria lui Costin Oprea, Dan Byron mai scria la final câteva rânduri tulburătoare: „Am fost la înmormântare (mai bine spus la incinerare) la Londra cu Codruț și Dănuț. Am crezut că pot înghiți orice, că sunt ca o stâncă, dar în momentul în care a intrat sicriul (închis, cu prima lui chitară Fender Stratocaster roșie imprimată pe el) am clacat. M-am străduit cât a ținut ceremonia să nu urlu, iar lacrimile nu se mai opreau, indiferent cât de mult m-aș fi străduit. Nu plânsesem de 14 ani”.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.