gherasimescuDupă multe săptămâni de muncă, profesorul Sorin Mazilescu a depus la Ministerul Culturii dosarele pentru obținerea titlului de Tezaur Uman Viu a domnilor Petre Măsală, vătaf de căluş din Stolnici și a lui Dan Gherasimescu (foto sus), artist al lemnului din Valea Danului. Argeșul era printre puținele județe care nu avea în portofoliu niciun astfel de titlu.

În vârstă de 80 de ani şi originar din Hîrseşti, Petre Măsală (foto jos) este cel mai vârstnic căluşar din ţară. Petre Măsală este căluşar de la 15 ani.

petre masala

La 70 de ani, Dan Gherasimescu este unul dintre cei mai reprezentativi artişti ai lemnului din România, iar lucrările sale au ajuns până în SUA şi Japonia. Americanii l-au numit „Omul-pasăre al românilor“, graţie celebrei sale lucrări „Pasărea măiastră“, de o complexitate uimitoare.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.