Oameni-de-afaceri.jpgDe anul acesta, românii pot începe o afacere chiar dacă nu au bani. Tot ceea ce trebuie să faceți e să accesați programul Start-Up Nation România, prin care se pot obține fondurile necesare pentru ideea de afaceri pe care o aveți.

Încă de la începutul anului Guvernul și-a propus finanțarea a 40.000 de IMM-uri, mai precis câte 10.000 în fiecare an. În funcție de planul de afaceri avut, cei care doresc să-și înceapă propria afacere pot obține între 100.000 și 200.000 lei, iar prima sesiune de depunere a proiectelor va începe din luna mai 2017.

Pentru accesarea programului există trei criterii de eligibilitate: înființarea firmei după data de 30 ianuarie 2017, crearea a cel puțin unu-două locuri de muncă (în funcție de suma solicitată) și menținerea angajaților minim trei ani. Vor fi eligibile mai multe categorii de cheltuieli, inclusiv cele pentru chiria spațiului, salarii, promovare și marketing, construcția paginii web, consultanță, cursuri de antreprenoriat, TVA nedeductibil. 

Beneficiarului unui proiect Start-Up Nation își va putea achiziționa cu fonduri nerambursabile asigurate de Guvern: echipamente, mașini, utilaje, sisteme de protecție, echipamente IT, etc.

Punctajele pentru domeniile eligibile sunt următoarele: programare IT (45 puncte), producție (40 puncte), industrii creative fără cod CAEN (35 puncte), servicii (30 puncte), comerț și alte activități (25 puncte). Cei care au deja o firmă dinainte de 30 ianuarie 2017 nu pot beneficia de program pe același cod CAEN și nici angajații nu pot fi transferați de pe firma veche pe cea nouă, chiar dacă este vorba despre administrator. În acest caz angajările se vor face după ce programul a fost declarat eligibil și se va semna contractul de finanțare. 

Decontarea se va face prin factură fiscală depusă la Oficiul pentru IMM-uri, urmând ca plata să se facă în 30 de zile, apoi aveți 10 zile la dispoziție să dovediți că serviciile au fost prestate sau bunurile au fost livrate.

Cei care își doresc o afacere mai mare pot obține aceste fonduri pe care să le completeze cu bani proprii, însă, pentru micii întreprinzători statul oferă susținere în următorii patru ani.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.