500_eforie.jpgMinistrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, şi ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, au participat azi, la Eforie Sud, la lansarea proiectului naţional “O şansă pentru tinerii din mediul rural”. Proiectul urmăreşte crearea unei reţele de lucrători în mediul rural, prin formarea a 480 tineri, cu vârsta între 18-35 ani, pentru a contribui la dezvoltarea proiectelor şi politicilor publice dedicate acestora.

Proiectul, ce debutează sub sloganul generic "500 pentru România", este implementat de Ministerul Tineretului şi Sportului în parteneriat cu Federaţia Naţională a Grupurilor de Acţiune Locală din Romania, în perioada 20-26 august.

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, a declarat că perspectiva creării unei reţele de centre de tineret în mediul rural va asigura un cadru favorizant lansării proiectelor cu fonduri europene de către tineri.

"Este o tabără pentru tinerii din mediul rural, 500 de tineri. Impresionant proiectul, impresionantă este şi tema, ei se formează aici pe ocupaţia de lucrător pentru tineret. Vorbim de tineri care se vor ocupa de crearea de centre pentru tineret în mediul rural, deci cursul pe care-l vor face aici în tabăra de la Eforie este doar o primul pas dintr-un proiect mai mare în care sper ca şi fondurile europene să joace un rol bun de finanţare a centrelor de tineret din mediul rural. În mediul rural, tinerii formaţi aici, în profesia de lucrători pentru tineret, vor putea accesa linii de finanţare, prin intermediul Grupurilor de Acţiune Locală (GAL), pentru crearea de centre destinate tinerilor din mediul rural. Noi îi vom sprijini pe partea liniilor de finanţare şi nu doar pentru centrele pentru tineret ci pentru orice fel de proiecte care să creeze oportunităţi de afaceri, la ţară. Acesta este şi rolul meu aici, azi, de a le explica ce oportunităţi de finanţare europeană au la dispoziţie pentru misiunea lor căci au o misiune importantă, aceea de a anima zona de tineret", a declarat Roxana Mînzatu.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.