dridi_mioveni.jpg

Așa cum v-am informat, luni 29 martie, s-au pus bazele înființării Școlii Duale ACAROM, promotorii proiectului fiind: ACAROM, Uzina Dacia – Renault, Primăria Mioveni, Universitatea din Pitești, Inspectoratul Școlar Județean și Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni.

Prezent la acest eveniment în calitate de partener al proiectului, Christophe Dridi, președintele ACAROM, prin discursul său, a întărit ceea ce a spus și în trecut de nenumărate ori, și anume necesitatea înființării de școli duale, semn că lipsa meseriașilor a devenit o problemă acută pentru mediul economic.

Însă prin înființarea acestei școli duale la Mioveni, Christophe Dridi vede o oportunitate imensă pentru Argeș, spunând că astfel va deveni judeţul nostru va deveni un pol de referință al industriei auto românești.

„Învățământul universitar este indispensabil și are un nivel excelent în România, dar trebuie să fie însoțit de învățământul dual pentru că e nevoie de specialiști pe piața muncii. Avem nevoie de ingineri, dar avem nevoie și de tehnicieni specializați, cum ar fi sculeri matrițeri, frezori, electromecanici utilaje, roboticieni, specialiști în digital. Noi, la nivel de industrie, prin ACAROM, avem această responsabilitate de a asigura o dezvoltare durabilă acestui sector. Automobilul se schimbă, iar rolul nostru este acela de a pregăti generațiile viitoare. Școala duală ACAROM e un proiect de suflet și speram că angajamentul pe care ni l-am luat astăzi, alături de actori cheie ai proiectului, să prindă roade într-o construcție perenă. Argeșul va deveni, astfel, un pol de referință al industriei auto românești”, a declarat Christophe Dridi, președinte ACAROM.

În perioada în care a fost directorul Renault România și al Automobile Dacia, Christophe Dridi s-a implicat în mai multe proiecte pentru comunitatea argeșeană și mai ales pentru cea din Mioveni.

De altfel, în urmă cu un an și ceva primarul Ion Georgescu i-a conferit lui Christophe Dridi și titlul de Cetățean de Onoare al Orașului Mioveni, în semn de apreciere.

„Este un român adevărat! Este cetățean de onoare al orașului Mioveni și promotorul acestui proiect”, a conchis Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni şi amfitrionul evenimentului de luni 29 martie.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.