Poligon.jpg

Un detașament de militari din cadrul Centrului de Perfecționare Geniu și EOD ,,Panait Donici”, constituit din personal și mijloace tehnice aparținând Companiei 1 Instrucție și Asigurare a Instruirii, execută în această perioadă lucrări de amenajare și consolidare a infrastructurii poligonului ,,Bascov”, aparținând Școlii de Instruire Interarme a Forțelor Terestre ,,Mihai Viteazul” din Pitești.

Obiectivul desfăşurării instrucţiei folosind metoda de instruire prin practicare, îl constituie realizarea și menţinerea nivelului de instrucţie al forţelor, cunoaşterea şi aplicarea regulamentelor şi instrucţiunilor militare, creşterea nivelului de performanţă a personalului, precum şi modernizarea lucrărilor de infrastructură din cadrul obiectivelor militare ale armatei române.

Printre cele mai importante sarcini pe care geniștii vâlceni le au se numără: reprofilarea unui sector de drum de aproximativ 1200 de metri, reabilitarea unui număr de patru piste pentru deplasarea tancurilor, realizarea unei piste pentru deservirea țintei prototip, precum și realizarea sistemelor de colectare a apelor pluviale.

Pentru îndeplinirea acestei misiuni, a fost desemnată grupa drumuri din cadrul Companiei 1 Instrucție și Asigurare a Instruirii condusă de către plutonierul major Marius Linte - mecanic conductor pe autoîncărcător frontal și constituită din următorul personal: plutonier major Aurelian Tudor - mecanic conductor pe multifuncțional terasier, caporal clasa a-III-a Sorin Ariciu - mecanic conductor pe buldozer, caporal clasa a-III-a Dorin Cetățeanu - șofer pe autobasculantă, caporal clasa a-III-a Nicolae Gologan - mecanic conductor pe autogreder și caporal clasa a-III-a Cătălin Voicu - mecanic conductor pe rulou compactor vibrator.

Experiența acumulată în cadrul instruirii prin practicare atât pe teritoriul național, cât și în misiunile internaționale, precum și dotarea cu tehnică modernă, fac ca lucrările executate de către geniștii vâlceni să fie apreciate cu calificativul maxim.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.