autostrada.jpgPremierul Ludovic Orban spune că necesitatea drumului expres Piteşti - Craiova este foarte mare, iar pentru Guvern reprezintă o prioritate absolută. El susţine că deocamdată lucrurile se mişcă mulţumitor doar pe tronsonul doi al acestui drum expres. La rândul său, ministrul Transporturilor, LUcian Bode, spune că tronsonul doi va fi gata în iunie 2021, dar este nemulţumit de ce se întâmplă pe tronsonul 1.

Ludovic Orban a declarat că, după plecarea PNL de la guvernare în 2008, nu s-a mai făcut nimic cu drumul expres Piteşti - Craiova.

"Vin a doua oară, voi veni cu o periodicitate de două luni. Readuc aminte, realizarea drumului expres Craiova - Piteşti a fost gândită o dată cu decizia Ford de a investi în Craiova. În memorandumul semnat de Guvernul României cu investitorul Ford a fost inclus ca obligaţie a statului român, printre alte obiective de investiţii, realizarea acestui drum expres. După plecarea noastră de la guvernare în 2008 nu s-a făcut aproape nimic", a afirmat premierul.

Orban spune că necesitatea acestui drum expres este foarte mare, dar că nu este mulţumit decât de modul cum se mişcă lucrurile pe tronsonul doi.

"În acest timp indicii de trafic au crescut dramatic, a devenit o problemă extrem de mare să traversezi Balşul şi să traversezi Slatina. Necesitatea drumului expres este foarte mare, iar pentru guvernul pe care îl conduc reprezintă o prioritate absolută. Deocamdată lucrurile se mişcă mulţumitor doar pe tronsonul 2”,   a explicat premierul Ludovic Orban.