kaercherDacă la Mioveni Dacia și furnizorii săi sunt de o importanță crucială pentru economie și pentru piața forței de muncă, în zona Curtea de Argeș sunt trei companii germane ce de ani de zile sunt motorul economic. Este vorba de Dr. Oetker, Fuchs Condimente și Kaercher.

Iar datele de la Ministerul Finanțelor pentru anul trecut arată că cele trei mari companii prosperă spectaculos și au numeroși angajați. În total, în 2023, Dr. Oetker, Fuchs Condimente și Kaercher au avut cifre de afaceri cumulate de peste 1,6 miliarde lei și profituri de aproape 68 de milioane lei. Cele trei firme germane au aproape 1.600 de angajați.

Iată și datele defalcate.

În 2023, Dr. Oetker a avut o cifră de afaceri de 438,2 milioane lei și un profit de 33 milioane lei. Compania are 510 angajați la Curtea de Argeș.

În ceea ce privește Fuchs Condimente, compania germană a înregistrat o cifră de afaceri de 180,6 milioane lei și un profit de 15,45 milioane lei, raportând un număr de 329 angajați.

Producătorul de aspiratoare Kärcher, cu două fabrici în Curtea de Argeş și 738 de angajați, a avut în 2023 o cifră-record de afaceri, de 1,039 miliarde lei, înregistrând totodată un profit de 19,09 milioane lei.

Compania CER Cleaning Equipment, care operează producţia Kärcher în România, a inaugurat în 2016 la Curtea de Argeş prima unitate de producţie din România, unde fabrică aspiratoare, în urma unei investiţii de 15 milioane de euro. A doua fabrică, tot de aspiratoare, a fost deschisă în octombrie 2020, o investiţie de 22 de milioane de euro.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.