uzina-dacia.jpgIntrarea în producţie a lui Bigster, primul SUV compact al Dacia, la final de 2024  pune presiune şi pe standardele de calitate, motiv pentru care uzina are în plan investiţii în automatizări, dar acest lucru înseamnă şi mai puţine locuri de muncă.

Pe de altă parte, raportat la numărul de maşini produse, România are de două ori mai mulţi angajaţi în cele două uzine decât media europeană.

Uzina Dacia de la Mioveni va avea o nouă vopsitorie în perioada următoare, motiv pentru care grupul Renault a cerut un ajutor de stat de 37,5 mil. lei pentru a acoperi aproape jumătate din suma totală de 85 mil. lei.

„Este vorba despre un proiect de investiţie care are că obiectiv schimbarea fundamentală a procesului general de vopsire a vehiculelor Dacia. Proiectul presupune o schim­bare a tehnologiei, o schimbare a procesului general de vopsire de vehicule. Informaţiile de natură tehnică repre­zintă o componentă de inovaţie asupra căreia nu putem furniza încă detalii. Proiectul nu va genera noi locuri de muncă“, au spus reprezentanţii Automobile Dacia.

Pe de altă parte, investiţia Dacia nu s-a încadrat în limita bugetului sesiunii a II-a din 10 septembrie, dar în cazul în care din partea investitorilor există un interes deosebit în accesarea schemei de ajutor de stat, iar valoarea ajutorului de stat solicitat prin cererile de acord pentru finanţare excede cu mult valoarea bugetului de 750 milioane lei alocat sesiunii, Ministerul Finanţelor are în vedere posibilitatea suplimentării bugetului alocat sesiunii.

"În anunţul privind deschiderea sesiunii de depunerea cererilor de acord pentru finanţare în baza HG nr.300/2024 este precizată posibilitatea suplimentării acestui buget. În acest moment aşteptàm analiză Cererilor de finanţare în ordinea punctajului realizat, pe baza criteriilor de evaluare prevăzute de HG nr.300/2024 şi ne exprimăm speranţa că Ministerul  Finanţelor va suplimenta bugetul alocat sesiunii", au explicat oficialii companiei.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.