lear-coroporation-73275779.jpgProducătorul de componente auto Lear Corpo­ration România, subsidiara locală a concernului american Lear Corporation, cu vânzări globale de peste 23,4 mld. dolari, a realizat în 2023 o cifră de afaceri de 1,642 mld. lei (332,1 mil. euro), în creştere cu 14% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri de 1,441 mld. lei (292,2 mil. euro), po­trivit datelor de la Minis­terul Finanţelor, citate de zf.ro.

Producătorul ame­ri­can de componente auto a obţinut anul trecut un profit net de 14,5 mil. lei (2,9 mil. euro), de 3,3 ori mai mic faţă de anul pre­cedent, când Lear Corpo­ration România a rapor­tat un câştig net de 49 mil. lei (aproximativ 10 mil. euro), conform datelor pu­blice. Compania a ajuns în 2023 la un număr mediu de 4.583 de anga­jaţi, cu 183 de oameni mai mult decât în 2022.

Lear Corporation România produce sisteme elec­trice pentru autovehicule în unităţile de la Câmpulung şi din Piteşti, respectiv scaune auto în fabrica din parcul industrial din Leţcani, lângă Iaşi, pentru toţi marii produ­cători auto din Europa, potrivit unor informaţii anteri­oare. Lear Corporation România a fost înfiinţată în anul 2001 la Piteşti, cu principal domeniu de activitate fabri­carea de echipamente electrice şi electronice pentru auto­vehicule şi pentru motoare de autovehicule.

Lear Corporation a cum­părat în urmă cu doi ani compania de software românească Thagora Technology, fondată de antreprenorul Mihai Mitrică în Iaşi.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.