giratoriu

Ani în șir, primarul Ion Georgescu de la Mioveni a fost unul dintre foarte puținii oficiali care a militat frecvent pentru realizarea unui sens giratoriu la kilometrul 3+250, la intersecția DN 73 cu DJ 703 K, chiar lângă benzinăria Lukoil din Mărăcineni, într-o zonă aglomerată și cu mare risc de accidente.

Iar cei de la CNAIR fac pași concreți pentru ca viitorul sens giratoriu de la Mărăcieni să fie finalizat până la începutul anului 2025.

”Pe 4 iulie a fost obținut Avizul CNAIR pentru faza proiectului pentru autorizația proiectului de construire, plus reaprobare indicatori tehnico-economici. Urmează avizare în Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor, obținerea autorizației de construire și apoi elaborarea proiectului tehnic de execuție. După aceste etape se va demara achiziția pentru semnarea contractului de execuție a lucrărilor. Toate acestea trebuie finalizate până în data de 4 octombrie 2024, dată la care expriră valabilitatea contractului de proiectare, altfel fiind necesar act adițional de prelungire a acestuia. După care vom depune documentația în vederea obținerii autorizației de construire”, au precizat pentru FinanciarPress.ro reprezentanții CNAIR.

Mai trebuie spus că tot pe DN73, și Primăria Pitești va realiza un sens giratoriu, in dreptul uzinei de apă, pe Calea Câmpulung, într-o zonă unde în ultimii cinci ani au fost înregistrate numeroase accidente.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.