salariuleconomie.jpgÎn luna mai câștigul salarial mediu brut a fost 8.355 lei, cu 177 lei (-2,1%) mai mic decât în aprilie. Salariul mediu net a fost 5.118 lei, în scădere cu 99 lei (-1,9%) față de aprilie. Comparativ cu luna mai a anului precedent, câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7%.

Fenomenul este asemănător lunii ianuarie, când se înregistrează o scădere a câștigurilor salariale față de luna decembrie. Motivul este legat de acordarea de prime ocazionale, anuale, pentru performanțe deosebite sau pentru drepturi în natură și ajutoare bănești, prime de Paști, sume din profitul net și din alte fonduri (inclusiv bilete de valoare).

Un alt motiv, menționează INS, este legat de nerealizările de producție ori încasările mai mici (funcţie de contracte/proiecte).

 

Indicele câştigului salarial real a fost 107,2% în luna mai 2024 față de luna mai 2023. Indicele câştigului salarial real a fost 98,2% în mai 2024 față de luna aprilie 2024.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.