Autostrada-A-1-Sibiu-Pitesti-lot-5-API-20-oct-2023.jpgConsiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) a admis contestația depusă împotriva CNAIR de unul dintre ofertanți la contractul pentru supervizarea lucrărilor pe lotul 3 al Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești.

Asocierea Activ Proiectare Infrastructură S.R.L. (Leader), Emay Uluslararası Mühendislik ve Müşavirlik Anonim Şirketi a depus la începutul lui iunie o contestație care vizează o solicitare de clarificare transmisă de CNAIR în mai, în etapa de evaluare a procedurii de achiziție, care se referă la existența anterioară a unor relații comerciale între o soietate terță față de procedure de atribuire și față de asocierea API și unul dintre membrii asocierii ce formează antreprenorul contractat să proiecteze și să execute lotul de autostradă.

Asocierea a cerut atunci anularea solicitării de clarificare și obligarea CNAIR la continuarea procedurii de evaluare a ofertei sale.

Contestatarul a susținut atunci că solicitarea de clarificare nu este întemeiată, situațiile nereprezentând conflict de interese.

CNSC i-a dat dreptate, deci CNAIR trebuie să continue să îi evalueze oferta.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.