- Sunday, 28 August 2016
- Written by Lucian Gherguş
- Hits: 1851
Economia județului, per ansamblu, pare să fie stabilă și să-și mențină aportul la PIB-ul României, fiind al patrulea județ ca și contribuție la bugetul de stat. Însă indicatorii aceștia sunt la nivel de macroeconomie pentru că dacă este să privim mai atenți la situație economică din județ lucrurile nu sunt atât de roz precum par. În afară de gigantul industrial Uzina Dacia și sateliții săi, Argeșul nu se mai remarcă prin nimic.
Situația microeconomică a județului nu pare a avea aceeași indicatori stabili, așa cum se întâmplă la nivel de macroeconomie. Aici cifrele ar trebui să ne pună serios pe gânduri și mai ales pe politicienii decidenți ai județului, care ani la rândul nu au făcut nimic pentru acest județ, dar aici este o altă discuție.
Anul 2016 pare a fi anul radierilor de firme în Argeș, fiind în creștere cu 66,67% față de anul trecut. Dacă în anul 2015 s-au radiat în județul Argeș, de la începutul anului și până pe 30.06.2015, un număr de 1041 de firme, iată că anul acesta, în aceeași perioadă, s-au radiat 1735 de firme.
Sigur, că această diferență foarte mare de radieri de firme, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut o putem pune și pe seama scăderii impozitului pe dividente.
Știm foarte bine că o firmă nu se poate radia până nu are toate dările plătite către stat, iar multe firme figurau cu bani în casă pentru că nu erau transformați în dividente pentru care, până anul trecut, se plătea un impozit de 16%. Anul acesta, fiind scăzut acest impozit la numai 5%, mulți au dat năvală să-și achite toate datoriile și astfel firmele devenite neproductive au putut fi radiate mai ușor.
Dar nu putem să punem această cifră foarte mare de radieri de firme doar pe seama acestui aspect pentru că la nivel național nu este același procentaj ca în Argeș. Sunt doar câteva județe care au înregistrat un nămăr atât de mare de radieri.
Popular Articles
- Most read
Publicitate