badeaDeși este județul cu cei mai înalți munți din România, Argeșul nu are nici măcar o pârtie funcțională de ski. În plus, deși potențialul turistic al Argeșului este unul uriaș, anul trecut județul nostru a fost vizitat doar de 200.000 de turiști, dintre care doar o cincime au fost străini.

Prezent zilele trecute la Curtea de Argeș la conferința „Orașul Regal Curtea de Argeș și Transfăgărășanul”, omul de afaceri Gheorghe Badea, prim-vicepreședinte al CCIA Argeș, a avut o reacție foarte pertinentă, justă și argumentată legată de faptul că potențialul mare turistic al Argeșului nu este aproape deloc fructificat.

”Turismul participă cu până la 15% la PIB-ul unei economii naționale. Țara noastră are un potențial turistic enorm. În ceea ce privește județul Argeș, nu am comentarii. Avem cei mai înalți munți din țară, avem dealuri, coline, șes. Suntem singurul județ dintre cele 22 limitrofe munților care nu are nici măcar o pârtie de săniuș și nici măcar o pârtie de ski, e jenant. Eu ca cetățean al Argeșului am o jenă, atât timp cât nu am putut influența această activitate turistică. Trebuie să înțelegem că turismul nu poate fi făcut doar de forța privată, trebuie să antrenăm statul, instituțiile statului, administrațiile publice, toate acestea trebuie să participe activ de acum încolo la această industrie turistică, ce creează plus-valoare, locuri de muncă și nu numai. Avem totul, natura ne-a lăsat tot ce trebuie. Nu e normal ca Transfăgărășanul să fie ținut în praf și nămol, să nu faci niște copertine, ar costa cu totul 20 de milioane de euro. Asta înseamnă rea voință și sabotaj al economiei. Dacă s-ar face un parteneriat public-privat, s-ar asigura cele 20 de milioane de euro pentru modernizarea Transfăgărășanului și s-ar asigura totodată circulația 365 de zile din 365 pe Transfăgărășan și s-a crea mii de locuri de muncă. Este cu atât mai importnt cu cât ne bat la ușă autostrada Sibiu-Pitești și drumul expres Craiova-Pitești. Nu știm ce mină de diamant avem în Argeș”, a declarat Gheorghe Badea.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.