lucrariDupă mai bine de două luni, la începutul acestei săptămâni au fost finalizate lucrările de reînnoire a porțiunii de cale ferată Călinești-Golești-Pitești. Lucrările au fost realizate de către CFR pentru a avea cât mai multe porțiuni unde trenurile pot atinge viteza de 120 kilometri/oră. Pe perioada în care s-au desfășurat lucrările, zeci de trenuri de pe ruta Pitești-București au avut întârzieri mari, chiar și de câte o oră.

Până în 2026 se vor realiza lucrări de reînnoire și pe restul porțiunii de cale ferată Pitești-București.

Între București și Pitești sunt 108 km pe calea ferată, iar de mai mulți ani trenurile parcurg în medie distanța în aproape două ore cu viteză redusă. Un lucru anormal în secolul XXI, în condițiile în care această distanță ar trebui parcursă în aproximativ o oră.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.