bani.jpgCECCAR, în calitate de reprezentant al intereselor profesiei contabile din România, se adresează astăzi decidenţilor responsabili cu elaborarea politicilor economice şi fiscale printr-un apel fundamentat pe analize detaliate şi pe experienţa vastă a membrilor organismului profesional. Subliniem importanţa esenţială a menţinerii pragului actual de 500.000 de euro pentru aplicarea regimului de impozitare pe veniturile microîntreprinderilor.

”Această măsură nu doar că sprijină sustenabilitatea şi dezvoltarea microîntreprinderilor, ci şi facilitează o mai bună conformare fiscală în rândul acestui segment vital al economiei. Prin urmare, solicităm păstrarea acestui prag, reflectând, astfel, angajamentul comun către un cadru fiscal predictibil, echitabil şi eficient, care să promoveze creşterea economică şi stabilitatea financiară în România.

Într-un peisaj economic în continuă schimbare, înţelegerea profundă a politicilor fiscale şi a impactului acestora asupra creării unui mediu propice creşterii economice şi durabilităţii devine esenţială pentru succesul afacerilor, pentru succesul economic al unei ţări. Recent, anumite discursuri din spaţiul public şi recomandări promovate de autoproclamaţi "specialişti" sugerează că la exact 15,75% marjă de profit net zace un fabulos avantaj fiscal. Acest număr magic, considerat ca biletul de aur către nirvana fiscală ar trebui eliminat pentru a păstra echilibrul natural al ecosistemului fisca.

În realitate, a sugera că există un procent magic, precum 15,75%, care să garanteze avantaje fiscale semnificative, reprezintă o simplificare excesivă şi potenţial înşelătoare a politicilor economice şi fiscale. Într-o lume în care algebra se întâlneşte cu fiscalitatea, să explorăm cum un simplu prag - 15,75% marjă de profit net - îşi face apariţia ca protagonist într-un scenariu fiscal inedit. Această poveste începe cu o ipoteză aparent simplistă: pentru a beneficia de aceeaşi sarcină fiscală în regimul de impozitare a profitului sau a venitului microîntreprinderilor, o rată de impozit pe profit de 16%, la o marjă de profit net de 15,75%, în condiţii de neutralitate a ajustărilor fiscale la rezultatul contabil, se transformă prin meşteşuguri matematice, într-un impozit de 3% din venituri.

În lumea reală, o marjă de profit net de 15,75% ar reprezenta mai degrabă un ideal realizabil pentru mulţi antreprenori din multe industrii, şi nu o poartă către numeroase avantaje fiscale. În calitate de profesionişti contabili - cei care înţelegem şi vorbim limbajul afacerilor -, simţim nevoia să aducem o perspectivă echilibrată şi informată asupra acestei teme. Explorăm, în continuare, implicaţiile acestui punct de referinţă, ţinând cont de diversele marje de profit net pe industrie, pentru a promova un discurs echilibrat şi informat între factorii de decizie ai politicilor fiscale, antreprenori şi părţile interesate”, arată CECCAR.

Marja profitului net reprezintă procentul de profit care rămâne din veniturile totale ale unei companii după ce toate cheltuielile, inclusiv taxele, au fost scăzute. Marja de profit net este un barometru esenţial al performanţei financiare a unei companii, oferind o imagine clară a modului în care firma transformă veniturile în profit net.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.