cale ferataLucrările de reînnoire pe calea ferată Pitești-București, pe porțiunea Călinești – Golești – Pitești (21 de kilometri) merg într-un ritm foarte bun, fiind înlocuite în procent de peste 80% atât șinele, cât și traversele vechi de câteva decenii.

După cum au precizat reprezentanții CFR Infrastructură pentru FinanciarPress.ro, lucrările pe acest tronson vor fi finalizate cel târziu pe 27 martie. Ulterior, trenurile vor putea circula și cu viteza maximă de 120 kilometri/oră pe această porțiune, adică dublu comparativ cu viteza cu care se circulă la ora actuală. Până la finalizarea lucrărilor în maximum trei săptămâni, trenurile circulă doar pe o linie pe tronsonul Călinești-Golești, cu restricții de viteză, fapt ce de săptămâni bune duce la întârzieri și de 30-40 de minute ale trenurilor care circulă pe ruta Pitești-București.

Programul de reînnoire pe calea ferată Pitești-București trebuie finalizat în totalitate până în 2026. Valoarea lucrărilor se ridică la peste 800 de milioane de lei, finanțarea fiind asigurată prin fonduri nerambursabile prin programul PNRR.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.