Anca_Baciu_principal.jpg

În prima parte a mandatului, Anca Baciu, primărița comunei Corbi, într-un interviu acordat Financiarpress.ro spunea că pentru dezvoltarea comunei va marșa foarte mult pe finanțările externe și va încerca să nu piardă nicio oportunitate de finanțare, dat fiind faptul că bugetul local nu este unul generos.

Așa se face că spre final de mandat am mers în localitatea Corbi pentru a sta de vorbă cu primărița Anca Baciu pentru a vedea ce a realizat din ce și-a propus inițial.

Și astfel, am avut o surpriză foarte plăcută aflând câte proiecte sunt în curs de implementare sau altele care urmează să înceapă în perioada următoare.

Așadar, după aproximativ 3 ani plini de birocrație a autorităților centrale (pentru că numai cine nu știe ce presupune o finanțare externă spune că este simplu), iată că acum urmează să apară și rodul zilelor și nopților pierdute prin mormane de acte.

Proiectele care se implementează sau care urmează să fie implementate în comuna Corbi sunt proiecte ce vor aduce un plus de confort și siguranță cetățenilor, atât celor mari cât și celor mici pentru că paleta adresabilității acestora este una diversă, după cum veți vedea în rândurile următoare.

#Canalizare pe axul central al comunei, de-a lungul drumului județean

 Anca_4.jpg

O lucrare care urmează să înceapă în săptămânile următoare este introducerea rețelei de canalizare pe tot axul central al comunei Corbi, de-a lungul drumului județean. Pentru această investiție au fost accesate fonduri prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

„În martie o să dăm ordinul de începere al lucrurilor pentru introducerea rețelei de canalizare de-a lungul drumului județean pentru care avem asigurată finanțarea prin programul „Anghel Saligny”. Stația de epurare o să fie în satul Poduri.

Momentan, proiectul acesta a mers foarte bine, suntem conform graficului”, ne-a declarat Anca Baciu, primărița comunei Corbi.

#Rețea de gaze în toată comuna

Tot prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” urmează să fie introdusă rețeaua de gaze naturale în toată comuna Corbi.

Conform Ancăi Baciu, pentru această investiție au fost obținute toate avizele necesare obținerii autorizației de construire pe care o eliberează Consiliul Județean Argeș, iar din moment ce această autorizație va fi eliberată lucrările pot începe.

„Pentru introducerea rețelei de gaze am obținut toate avizele, iar acum urmează să depunem documentele pentru autorizația de construire.

Pe urmă, după ce Consiliul Județean Argeș va elibera autorizația de construire pot începe lucrările de introducere a rețelei de gaze în toată comuna”, spune primărița Anca Baciu.

#Digitalizarea primăriei

O altă linie de finanțare pe care tânăra primăriță din Argeș a reușit să o atragă se referă la digitalizarea primăriei și la montarea  a circa 100 de camere video  în toată comuna.

„Am început implementarea proiectului de digitalizare. Au fost schimbate toate calculatoarele, toate imprimantele din primărie. Au fost marcați și stâlpii pentru montarea sistemului de supraveghere video. Prin acest proiect o să montăm aproximativ 100 de camere video în toată comuna.

Mai avem de montat info ghișeele pe care o să le amplasăm în dispensar și în primărie, unde o să punem diverse anunțuri pentru informarea cetățenilor”, a mai precizat Anca Baciu.

# Proiectul pentru dotarea școlilor în plină desfășurare

Un alt proiect derulat cu fonduri europene în comuna Corbi accesat în mandatul Ancăi Baciu este pentru dotarea școlilor din localitate. Proiectul are ca obiectiv dotarea celor trei școli din comuna Corbi (21 săli de clasă cu mobilier, 21 săli de clasă cu echipamente TIC, 1 laborator de informatică cu echipamente digitale, 1 laborator de științe multidisciplinar, 1 sală de sport și 1 cabinet psihopedagogic), pentru sporirea calității și siguranței mediilor de învățare.

„Pentru proiectul privind dotarea școlilor, finanțat prin PNRR, am realizat prima procedură de achiziție pentru cabinetul psihopedagogic și pentru mobilier”, ne-a mai declarat cel mai tânăr primar din Argeș, poate chiar și din România, Anca Baciu.

# Înființare piață comunală

 anca_costum.jpg

O altă investiție cu fonduri europene pe care Anca Baciu nu a vrut să o rateze urmează să se deruleze prin GAL –ul din care comuna Corbi face parte și se referă la înființare piață comunală. O investiție ce va reprezenta cu siguranță o adevărată oportunitate pentru locuitorii din zonă, având în vedere că vor avea un loc special amenajat unde își vor putea valorifica produsele obținute în gospodării.

„Pentru înființare piață comunală, am depus proiectul prin GAL și urmează cât de curând să semnăm contractual de finanțare. Piața va fi amenajată vis a vis de primărie. O să punem 12 căsuțe, în genul celor de la târgurile de crăciun, o să amplasăm și toalete ecologice și pubele.

Tot prin GAL o să mai depunem un proiect pentru un loc de joacă”, mai spune primărița Anca Baciu.

# Parc fotovoltaic

Un alt proiect depus spre finanțare și pentru care Anca Baciu este optimistă că o va obține se referă la înființarea unui parc fotovoltaic.

„Am mai depus un proiect pentru montarea de panouri fotovoltaice. Proiectul acesta este în evaluare, însă eu cred că și acesta va fi acceptat pentru finanțare. Orice sumă atrasă pentru investiții în comuna Corbi adduce plus valoare”, a mai precizat vrednica primăriță Anca Baciu.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.