constructii.jpgAjutorul de stat destinat domeniului construcțiilor, numit Construct Plus, urmează să fie operaționalizat în curând, conform Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT). Concret, companiile interesate să obțină finanțare de la stat pot depune cereri în perioada 11 martie - 9 aprilie 2024, deși perioada inițială fusese stabilită pentru 15 februarie - 15 martie 2024.

 

Programul Construct Plus a fost introdus în iulie 2023 prin OUG 68/2023, însă MEAT a venit abia de curând cu anunțul legat de perioada de înscrieri pentru firme. Ajutorul de stat este pentru susţinerea financiară a investiţiilor private pentru înfiinţarea şi/sau dezvoltarea capacităţilor de producţie pentru produse şi materiale de construcţii.

Deși perioada inițială de înscriere era stabilită pentru 15 februarie - 15 martie 2024, MEAT a revenit și a amânat-o pentru 11 martie - 9 aprilie 2024. Motivul este că programul ar urma să primească o serie de modificări în Parlament, prin legea care va aproba ordonanța.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.