alina

Prezentă la Pitești și în județ în acest week-end, Alina Gorghiu, ministra Justiției și președintele PNL Argeș a arătat încă o dată implicare și susținere față de problemele din județ.

Alina Gorghiu a vorbit deschis despre dezavantajarea firmelor din Argeș în atragerea banilor europeni din cauza celor de la ADR Sud Muntenia. Este vorba de un criteriu total discriminatoriu prin care ADR Sud Muntenia pur și simplu dezavantajează doar firmele din Argeș atunci când depun proiecte pentru a obține fonduri europene.

”Am fost sesizată de către antreprenorii din Argeș cu o problemă pe care la rândul meu am înaintat-o către Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene. Problema gravă care mi s-a adus la cunoștință a venit din partea Asociației Oamenilor de Afaceri Argeș, organizație ce are în componență firme importante ce contribuie semnificativ la dezvoltarea mediului economic argeșean. Este un demers serios, cifra de afaceri a membrilor AOA Argeș depășește 2,5 miliarde de euro. ADR Sud Muntenia a impus în ghidul solicitantului aferent unui apel de proiecte un criteriu ce dezavantajează mediul economic din Argeș, criteriu intitulat ”locul de implementare al proiectului conform densității IMM la mia de locuitori”, a declarat Alina Gorghiu.

Conform acestui criteriu din ghid, pentru proiectele implementate de oamenii de afaceri din Argeș, proiecte implementate în județul Argeș, nu se acordă niciun punct. La nivel de Sud Muntenia, acest criteriu acordă punctaje mai mari pentru județe ca Dâmbovița, Ialomița, Teleorman, Călărași. Iar firmele din Argeș pot obține punctaje mai mari dacă deschid puncte de lucru în aceste județe, dar nu pot obține punctajul maxim dacă implementează proiectele în Argeș.

”Orice cetățean al acestui județ ar întreba cum întreb și eu: cum e posibil așa ceva? Cum s-a permis așa ceva? Cum este tolerată o asemenea discriminare față de mediul economic din Argeș? Este inadmisibil. Această prevedere încalcă grav principiul egalității de tratament pentru IMM-urile din Argeș care doresc să implementeze proiecte în Argeș. Le cer reprezentanților din Argeș ai ADR Sud Muntenia să dea explicații și să găsească soluții. Criterul de punctare pe care ADR Sud Muntenia l-a ales penalizează pur șisimplu nu doar mediul economic, ci și argeșenii, care sunt cei mai activi întreprinzători din cadrul regiunii Sud Muntenia. Dar această penalizare nu este una echitabilă și morală. Același apel a fost lansat și în celelalte regiuni ale României. Dar în niciuna dintre aceste regiuni nu este această discriminare imposibil de justificat. Aștept un răspuns de la ADR Sud Muntenia privind această discriminare față de mediul de afaceri argeșean”, mai spune Alina Gorghiu.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.