Ecoduct.jpegAntreprenorul Mapa - Cengiz a predat proiectul pentru autorizația de construire (PAC) aferent uneia dintre secțiunile lotului 2 Boița - Cornetu, potrivit unui răspuns al CNAIR pentru pasionații de infrastructură. Pe de altă parte, Asociația Pro Infrastructură (API) apreciază că ar fi un miracol să fie finalizat în cinci ani acest tronson montan din Autostrada Sibiu - Pitești (A1), cel mai important proiect rutier al României.

 

„În prezent, antreprenorul Mapa – Cengiz realizează studiile de teren pentru 3 dintre cele 4 sectiuni aferente lotului 2 Sibiu – Piteşti, iar pentru una dintre secţiuni a fost predată documentația PAC în vederea obținerii Autorizaţiei de Construire”, se arată într-un răspuns al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) postat pe forumul PeUndeMerg.ro al Asociației Pro Infrastructură (API)

Reprezentanții CNAIR au mai menționat că, ulterior finalizării fazelor/etapelor mai sus menţionate, antreprenorul are obligația contractuală de a preda proiectul tehnic de execuţie.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Asociația Pro Infrastructură (API) întreba referitor la acest tronson montan al A1 dacă „începem și cu sapa sau stăm doar cu Mapa?”.

Potrivit API, lotul 2 al Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești ar trebui să vadă startul în teren în acest an. „Este cel mai dificil tronson de autostradă contractat: 31,33 kilometri și 4,25 miliarde lei plus TVA pentru lucrări prin peisaje ca-n Alpi, 7 tuneluri, vreo 50 de viaducte, poduri și pasaje, păduri întregi de tăiat și mutat, acces teribil de greu prin creierii munților croșetând pe lângă Olt, calea ferată și DN7″, arată cei de la API.

 

Amintim că în februarie 2022 a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția lotului 2 Boița – Cornetu, cu o lungime de 31,33 km. Oferta financiară a constructorilor din Turcia pentru realizarea tronsonului din A1 se ridică la 4,25 de miliarde de lei.

Termenul de finalizare prevăzut este de 18 luni proiectare și 50 de luni execuție.

Această secțiune conține ca principale lucrări:

49 de poduri și viaducte;

șapte tuneluri cu lungimi cuprinse între 250 m și 1590 m;

Ecoduct în zona localității Lazaret.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.