dacia-duster-III.jpgDuster III va fi produs numai la Mioveni și este considerat a fi al treilea cel mai important model Dacia lansat în ultimii 20 de ani după primul Logan în 2004 şi primul Duster în 2010. În premieră, Duster III vine pe noua platformă a Renault – CMF-B – după două generaţii care au avut o platformă îmbunătăţită derivată din cea a lui Clio II.

În 2022, Duster a fost cel mai vândut SUV din Europa către clienţii persoane fizice. Zilnic, aproape 1.000 de vehicule Duster ies de pe linia de asamblare a uzinei Dacia de la Mioveni, ceea ce echivalează cu o cadenţă apropiată de un vehicul pe minut! Până acum, primele două generaţii, în 13 ani de carieră, au fost produse în peste 2,2 milioane de exemplare.

Preţul de pornire pentru noul Duster va fi sub 20.000 de euro, cel mai probabil 19.000 de euro cu TVA, însă versiunile superioare cel mai probabil vor costa peste 25.000 de euro, fiind cel mai scump model Dacia din gamă.

 

Duster III aminteşte de primele două generaţii, dar pentru prima dată toate elementele sunt proiectate cap coadă - dacă la Duster II protecţiile laterale nu acopereau toată suprafaţa inferioară, acum toate elementele aerodinamice sunt realizate de la zero, pornind cu deflectoarele de aer din faţă, până la eleronul pentru hayon pentru o aerodinamică îmbunătăţită şi un consum redus.

“Chiar înainte de a începe să lucrăm la stilul noului Duster, am lucrat la proporţiile sale, pentru a-i da o postură echilibrată … faptul că am început prin identificarea proporţiilor potrivite ne-a permis să evităm ulterior orice artificiu de stil”, a spus David Durand, Director de Design Dacia

 

Noul Duster beneficiază de platforma CMF-B, aflată în inima strategiei industriale a Dacia. Inaugurată pe noile modele Sandero şi Logan, adoptată ulterior de Jogger, această platformă competitivă şi flexibilă oferă mărcii o mare versatilitate, permiţând desfăşurarea optimă a ambiţiosului său plan produs.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.