salubritateee.jpg𝘾𝙤𝙡𝙚𝙘𝙩𝙖𝙧𝙚𝙖 𝙨𝙚𝙥𝙖𝙧𝙖𝙩𝙖̆ 𝙨̦𝙞 𝙘𝙤𝙧𝙚𝙘𝙩𝙖̆ 𝙖 𝙙𝙚𝙨̦𝙚𝙪𝙧𝙞𝙡𝙤𝙧 𝙚𝙨𝙩𝙚 𝙤 𝙤𝙗𝙡𝙞𝙜𝙖𝙩̦𝙞𝙚, 𝙖 𝙣𝙤𝙖𝙨𝙩𝙧𝙖̆ 𝙖 𝙩𝙪𝙩𝙪𝙧𝙤𝙧, 𝙖𝙩𝙖̂𝙩 𝙡𝙚𝙜𝙖𝙡𝙖̆ 𝙘𝙖̂𝙩 𝙨̦𝙞 𝙢𝙤𝙧𝙖𝙡𝙖̆ - 𝙥𝙚𝙣𝙩𝙧𝙪 𝙢𝙚𝙙𝙞𝙪, 𝙥𝙚𝙣𝙩𝙧𝙪 𝙪𝙣 𝙋𝙞𝙩𝙚𝙨̦𝙩𝙞 𝙘𝙪𝙧𝙖𝙩 𝙨̦𝙞 𝙨𝙖̆𝙣𝙖̆𝙩𝙤𝙨!

𝗣𝗿𝗶𝗻 𝗿𝗲𝗰𝗶𝗰𝗹𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗮̆𝗺 𝗱𝗲𝘀̦𝗲𝘂𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗼 𝗻𝗼𝘂𝗮̆ 𝗶̂𝗻𝘁𝗿𝗲𝗯𝘂𝗶𝗻𝘁̦𝗮𝗿𝗲. Colectarea separată a diferitelor tipuri de deșeuri începe din casa fiecăruia dintre noi și este primul pas spre procesul de reciclare.  

Cum se face colectarea separată a deșeurilor urmând câțiva pași simpli?

-IDENTIFICAREA DEȘEURILOR ce urmează să fie colectate separat din casă, serviciu, școală etc; 

-SORTAREA DEȘEURILOR pe categorii:  plastic/metal, hârtie/carton, sticlă, biodegradabil și rezidual; 

-PRESAREA/PLIEREA DEȘEURILOR de ambalaje din hârtie/carton, plastic sau metal înainte de depozitare pentru a le reduce volumul și a economisi spațiu în container; 

-DEPOZITAREA DEȘEURILOR colectate separat, în containerele special amenajate și etichetate pe fiecare fracție, respectând codul culorilor: ALBASTRU- hârtie/carton, GALBEN-plastic/metal, VERDE-sticlă, MARO-biodegradabil, NEGRU/GRI-rezidual.

𝗗𝗲 𝗰𝗲 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗶𝗺𝗽𝗼𝗿𝘁𝗮𝗻𝘁 𝘀𝗮̆ 𝗰𝗼𝗹𝗲𝗰𝘁𝗮̆𝗺 𝘀𝗲𝗽𝗮𝗿𝗮𝘁 𝗱𝗲𝘀̦𝗲𝘂𝗿𝗶𝗹𝗲? Deșeurile generate zilnic și depozitate necorespunzător poluează puternic mediul înconjurător, având un impact major asupra planetei, de asemenea, nesortate și depozitate necorespunzător,  deșeurile ajung la groapa de gunoi ca deșeu municipal în amestec fără a mai putea fi recuperate și valorificate.

Pentru a evita asemenea situații, este necesar să limităm cantitatea de ambalaje și să gestionăm eficient deșeurile, colectându-le separat pentru a le recicla.

Colectarea separată a deșeurilor este obligație legală pentru toți cetățenii!

Pentru un Pitești curat este nevoie de muncă în echipă!

Pentru orice informații suplimentare sau sesizări, adresați-vă operatorului la următoarele contacte: dispecerat: 0248/636535, fax: 0248/215308, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.